Hoe verloopt deze verkiezing?

Voordragen van een manager voor de verkiezing kan tot 5 mei 2019. Daarna volgen er drie selectierondes en ten slotte op 25 juni de finale.

1e selectie: 5 mei 2019

Iemand voordragen? Dat kan tot en met 5 mei 2019. Vervolgens beoordeelt de ISBW-vakjury de vragenlijst, de motivatie voor de nominatie en het cv van de genomineerde. Op basis hiervan selecteert de jury tien kandidaten die doorgaan naar de volgende ronde. Op 7 mei maken wij bekend wie dat zijn.

2e selectie: 21 mei 2019

De tien overgebleven kandidaten sturen uiterlijk op 21 mei een kort filmpje in waarin ze laten zien dat zij de resultaatgerichte manager zijn de we zoeken. Op 23 mei staan de filmpjes online. In deze ronde stemt het publiek mee! Op 31 mei ontdek je welke zes kandidaten doorgaan naar de volgende ronde.

3e selectie: 14 juni 2019

Op 14 juni vertellen de overgebleven zes kandidaten waarom zij dé manager van het jaar zijn. Dit doen zij in een live presentatie voor de vakjury. We maken nog dezelfde dag bekend welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

De finaledag: 25 juni 2019

Op de finaledag op 25 juni presenteren de drie finalisten in Papendal zich voor het publiek en de vakjury. Hier beantwoorden zij ook de vragen van de juryleden. Vervolgens stemt de jury: wie wordt de manager van het jaar 2019?