Juryleden

Lars Beckers (General Manager van Hotel- & Congrescentrum Papendal)

“Na de middelbare school ben ik voor een jaar naar America gegaan. Daar kwam ik via de American Hotel & Motel Association (tegenwoordig American Hotel & Lodging Association) in aanraking met het hotelmanagement. Bij terugkomst in Nederland de hotelschool gedaan en daarna aan het werk gegaan in de Nederlandse Hotellerie.

Na diverse operationele en commerciële managementfuncties te hebben gehad ben ik sinds juni 2018 General Manager van Hotel & Congrescentrum Papendal. Hotel Papendal is gelegen in het hart van de Nederlandse topsport. Een hotel en congrescentrum waar je komt om te winnen. Winnen doen wij als managers iedere dag; resultaat winnen, doelstellingen winnen, met je team winnen, vraagstukken en cases overwinnen, et cetera. Winnen doen we samen!”

Sigrid Kool (divisie directeur & ontwikkeling, Smallsteps Kinderopvang)

“Begonnen op de operatiekamers als operatieassistente merkte ik al snel dat ik oog had voor veranderprocessen en de belangrijkste schakel hierin: de mens. Ik maakte de overstap naar het bedrijfsleven. Eerst diverse jaren als accountmanager en later als directeur kreeg ik plezier in het ontwikkelen van mensen. In de medische branche bereikte ik met mijn team binnen korte tijd de positie van marktleider in centrale sterilisatie in ziekenhuizen. Ook ontwikkelde ik als een van de eersten een educatieprogramma voor medewerkers in de zorg.

Na ruim 25 jaar in de medische branche zowel nationaal als internationaal met diverse teams te hebben gewerkt heb ik besloten mijn ervaring in te zetten als interim-directeur in diverse andere branches. Mijn kracht ligt in het initiëren en begeleiden van veranderprocessen. Op dit moment werk ik met veel plezier als directeur voor een grote landelijke kinderopvangorganisatie.

Mijn managementstijl kenmerkt zich door een inspirerende, inlevende, enthousiasmerende, resultaatgerichte en verbindende stijl. Iedereen krijgt de kans om fouten te maken, zolang we er maar van leren. Met veel enthousiasme en energie zorg ik ervoor dat er een duidelijk doel wordt geformuleerd. Het teamresultaat staat daarbij voorop. Het sturen op wat goed gaat heeft volgens mij een positief effect op het uiteindelijke resultaat. Iedere dag is een feest en er is altijd een reden om een compliment te geven.”

Rob Rijbroek

“Ik heb jarenlange ervaring in het onderwijs. Daar ben ik ooit begonnen als vakdocent Lichamelijke Opvoeding. In 2005 maakte ik de switch naar het commerciële onderwijs. Eerst bij NTI en daarna bij ISBW. Ik heb daarvoor een MBO-college ontwikkeld. Later was ik verantwoordelijk voor het gehele MBO- en HBO-onderwijs.

Nu ben ik directeur van ISBW. Een mooie functie. Je ziet managers en toekomstige managers groeien in hun vak.”

Karen Griep

“Na mijn VWO wilde ik graag arts worden, maar ik werd uitgeloot voor geneeskunde en heb besloten om de HBO-V te gaan doen. Toen ik via een stage in aanraking kwam met het werken in de psychiatrie was ik verkocht. Prachtig vak!

Na mijn HBO-V opleiding ben ik gaan werken in de acute psychiatrie. De eerste 6 jaar als verpleegkundige op een acute-opnameafdeling en daarna begonnen in mijn eerste leidinggevende baan op een soortgelijke afdeling in Almere bij GGz Centraal. Binnen GGz Centraal heb ik verschillende managementfuncties bekleed. Tegenwoordig werk ik als projectleider acute ggz. Ik ben mij blijven ontwikkelen, onder andere door managementopleidingen te volgen. Als laatste heb ik in 2018 mijn MBA afgerond.

Jezelf blijven ontwikkelen - niet alleen door het volgen van opleidingen, maar ook juist door te reflecteren op je eigen handelen - vind ik essentieel. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de medewerkers.

In 2018 ben ik door mijn collega’s voorgedragen als kandidaat voor de verkiezing ‘Manager van het Jaar’. Alleen dat al is iets waar ik enorm trots op ben. Ik kreeg de kans om mijn visie op managen, verbinden en ontwikkeling te delen. Als manager probeer ik altijd uit te leggen ‘waarom ik doe wat ik doe’ en te luisteren naar elkaars dilemma’s, mogelijkheden en onmogelijkheden. Daarmee hoop ik te bereiken dat we begrijpen waarom de ander doet wat hij doet. Dit is essentieel om als manager met je team vooruit te komen. Ik combineer de warme en zachte kanten van managen met elkaar om resultaten te behalen. Op 19 juni 2018 tijdens de finale van de manager van het jaar-verkiezing ben ik uitgeroepen tot manager van het jaar. Ik ben er enorm trots op deze titel te mogen dragen.”